Arătați ca dacă A=(x-6) ^2 -15y^2;B=(x+26)^2-15 (y+4)^2 si x-8y -6=0,x apartine (-26;6),atunci radical din A +radical din B=26
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
a= ( x - 6)² - 15y²
x - 8y -6 =0 ; x = 8y + 6
a = ( 8y + 6 - 6 )² -15· y² = ( 8y)² - 15·y² = 49y²
a = (8y) ² -15y² = 64y² - 15y² = 49y² ⇒ a = 49y²
b= ( x +26)² -15· ( y +4)²
x - 8y - 6 = 0 ⇒ x - 6 = 8y
⇒ x = 8y + 6
b = ( 8y + 6 + 26)² -15· ( y +4)² = ( 8y + 32 )² -15·( y +4)²
b = [8· ( y + 4)]² - 15 · ( y +4)² = 8²· ( y +4)² - 15· ( y +4)²
b = 64· ( y +4) ² - 15· ( y +4)² = 49· ( y +4)²
√a + √b = √49√y² + √49·√( y +4)² =
= 7 · IyI + 7 · I y +4I = - 7y + 7y + 28 = 28
x = 8y + 6
-26 < x < 6
-26 < 8y + 6 < 6
-26 - 6 < 8y + 6 - 6 < 6- 6
-32 < 8y < 0
-32 :8 < 8 :8 y < 0
- 4 < y < 0 ; y =negativ
y∈ ( - 4 , 0 )
x - 8y -6 =0 ; x = 8y + 6
a = ( 8y + 6 - 6 )² -15· y² = ( 8y)² - 15·y² = 49y²
a = (8y) ² -15y² = 64y² - 15y² = 49y² ⇒ a = 49y²
b= ( x +26)² -15· ( y +4)²
x - 8y - 6 = 0 ⇒ x - 6 = 8y
⇒ x = 8y + 6
b = ( 8y + 6 + 26)² -15· ( y +4)² = ( 8y + 32 )² -15·( y +4)²
b = [8· ( y + 4)]² - 15 · ( y +4)² = 8²· ( y +4)² - 15· ( y +4)²
b = 64· ( y +4) ² - 15· ( y +4)² = 49· ( y +4)²
√a + √b = √49√y² + √49·√( y +4)² =
= 7 · IyI + 7 · I y +4I = - 7y + 7y + 28 = 28
x = 8y + 6
-26 < x < 6
-26 < 8y + 6 < 6
-26 - 6 < 8y + 6 - 6 < 6- 6
-32 < 8y < 0
-32 :8 < 8 :8 y < 0
- 4 < y < 0 ; y =negativ
y∈ ( - 4 , 0 )
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Mai bn ti dushi la repauz la profa shi intrebi....ea a sati spui...daji a sati rezolvi in loku tau:D...