aratati ca = + verifica ec: -6x-6=0
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
Facem subtitutia . Ecuatia se scrie:
[tex](y+ \frac{2}{y} )^3-6(y+ \frac{2}{y} )-6=0\\ y^6-6y^3+8=0\\ y^3=z\\ z^2-6z+8=0\\ z= 4 sau 2\\ y^3=4=>y=\sqrt[3]{4}=>x=\sqrt[3]{4}+ \frac{2}{\sqrt[3]{4}} =\sqrt[3]{4}+\frac{\sqrt[3]{8}}{\sqrt[3]{4}}\\ x=\sqrt[3]{4}+\sqrt[3]{2}[/tex]
[tex](y+ \frac{2}{y} )^3-6(y+ \frac{2}{y} )-6=0\\ y^6-6y^3+8=0\\ y^3=z\\ z^2-6z+8=0\\ z= 4 sau 2\\ y^3=4=>y=\sqrt[3]{4}=>x=\sqrt[3]{4}+ \frac{2}{\sqrt[3]{4}} =\sqrt[3]{4}+\frac{\sqrt[3]{8}}{\sqrt[3]{4}}\\ x=\sqrt[3]{4}+\sqrt[3]{2}[/tex]
ilonaloni:
de ce x=y+2/y ? este vreo formula sau ceva?
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă