Arătați ca : (x+2) la puterea a 3-a -x-2= (x+1) (x+2) (x+3), pentru orice x numar real .
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
6
(x+2)³ -x-2=
=(x+2)³ -(x+2)=
=(x+2)[(x+2)²-1]=
=(x+2)(x+2-1)(x+2+1)=
=(x+2)(x+1)(x+3)
=(x+1)(x+2)(x+3)
=(x+2)³ -(x+2)=
=(x+2)[(x+2)²-1]=
=(x+2)(x+2-1)(x+2+1)=
=(x+2)(x+1)(x+3)
=(x+1)(x+2)(x+3)
baldoo:
Va mulțumesc frumos
Alte întrebări interesante
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă