Aratati ca x²-6x+9 / x²-x-6 = x-3 / x+2
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
x^2-6x+9 x-3
_______ = ___
x^2-x-6 x+2
(x^2-6x+9)(x+2) = (x^2-x-6)(x+3)
x^3-6x^2+9x+2x^2-12x+18 = x^3-x^2-6x+3x^2-3x-18
-6x^2+2x^2+x^2-3x^2+9x-12x+6x+3x=-18-18
-6x^2+6x+36 = 0 | :6
-x^2+x+6 = 0
rezolvand , avem D=25 deci radical D = 5 ;
iar x(1) =3 si x(2) = -2 valori pentru care egalitatea de mai sus este adevarata !
_______ = ___
x^2-x-6 x+2
(x^2-6x+9)(x+2) = (x^2-x-6)(x+3)
x^3-6x^2+9x+2x^2-12x+18 = x^3-x^2-6x+3x^2-3x-18
-6x^2+2x^2+x^2-3x^2+9x-12x+6x+3x=-18-18
-6x^2+6x+36 = 0 | :6
-x^2+x+6 = 0
rezolvand , avem D=25 deci radical D = 5 ;
iar x(1) =3 si x(2) = -2 valori pentru care egalitatea de mai sus este adevarata !
bogdancristi70:
nu prea am inteles eu.. dar iti dau multumesc
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Fizică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă