Limba română, întrebare adresată de loolyloolypop, 9 ani în urmă

Argumentare ca un text este o fabula?dau 40 de puncte

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ciresanuandreea
5

In opinia mea, opera "..." scrisa de ... apartine speciei fabula intrucat prezinta o suita de particularitati specifice.

In primul rand, personajele operei sunt animale inzestrate cu insusiri umane. Asadar principala figura de stil este personificarea (expemple de personificari)

In al doilea rand, compozitional, opera este sructurata in doua parti: partea narativa, aceasta fiind cea mai intinsa parte a operei (scrie in paranteza un scurt rezumat de 2-3 randuri) si morala concentrata in...(scrie morala, dar nu in paranteza).

De asemenea, opera citata este o scurta povestire alegorica in care sunt satirizate defecte omenesti cu scopul de a le indrepta (scrie defectul in paranteza). Personajele sunt construite antitetic fapt ce asigura caracterul satiric si efectul comic al operei, acesta reprezentand diferite tipologii umane ( ex : maimuta - omul care ...,adica ce fel de om este, cainele - omul care...)

In concluzie, prin toate argumentele mentionate anterior, putem afirma ca opera "..." scrisa de ... apartine speciei fabula.

P.S. imi cer scuze pentru eventualele greseli de ortografie. Sper ca te-am ajutat, daca nu intelegi ceva intreaba-ma.

Alte întrebări interesante