Limba română, întrebare adresată de Growtopia2001, 9 ani în urmă

Argumentati,in 4-5 randuri,apartenenta textului la unul dintre genurile literare.

-Asta nu se poate! asta nu se poate! murmura indaratnic Tudor Soimaru. Eu m-am tras spre Raut si spre neamurile mele pentru ca ma chemau amintiri si un dor naprasnic. Sunt fratii mei cu totii si-n pamantul nostru dorm stramosii mei cu totii. I-am vazut azi intai,dar eu de ei sunt legat din veci,cu sange si durere! Si cand mi-a spus unchesul Mihu ca tata zace mort la picioarele mele,m-au zguduit fiori de moarte si mi-au venit lacrimi! Nu se poate!
-Atuncea ce-ai cautat la Murgeni? intreaba iar Simeon Barnova.
-Nu stiu.Mi-i draga fata. Am avut o nadejde de insotire-care ssa impace vrajbile...
-Apoi,frate,intre tine si neamul lui Stroie este sange! grai aspicat Simeon. Cand ar afla Mihu si neamurile voastre numai de gandul tau,te-ar prigoni cu blastam...
                                                                 (M.Sadoveanu, Neamul Soimarestilor)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Oto
35
Op ep este creatia in versuri sau in proza in care autorul isi expr in mod ind gandurile si sentimentele prin interm narat si a pers. Fragm din neamul soim de m.s este o op epica deoarece are tr specif ac gen lit. In primul rand, prez pers (le enumeri si prec daca sunt princ sec episodice colective) fac posibila realizarea act. In al doilea rand, naratorul omniscient pov la pers a treia intampl. In cl fragm este o op ep.

MeiMisaki69: Nu mai scrie prescurtat . Nu intelegem nimic :-?
Alte întrebări interesante