Istorie, întrebare adresată de Annalupanciuc, 9 ani în urmă

Argumentați în 7-8 enunțuri de ce România era obiectul intereselor Marilor Puteri.Va rog mult ajutor!!!DAU 85 puncte și coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nucaevelina
1
In viziunea mea, romania era obiectul intereselor marilor puteri, deoarece ele doreau sa nu permita expansiunea coloniala a rusiei in balcani. Sustin acest lucru, deoarece marile puteri cunosteau pericolul pe care il reprezenta extinderea coloniala a imp rus in tarile balcanice. Un alt motiv spre exemplu franta dorea sa-si consolideze puterea la dunare si a sustinut unirea principatelor din 1859. De asemenea dunarea era un important punct strategic pentru marile puteri europene.
Răspuns de Utilizator anonim
0
Romania era o tara care se afla pe drumul dezvoltarii economice si sociale. Romanii se aflau in mijlocul razboului de interese geo strategice. La mica distanta de granita Romaniei se afla Strantorile Bosfor si Dardanele, si cine detine controlul acestora detine controlul sudului rusiei. Romania este o tara destul de bogata in resurse naturale. Avem gaze naturale, petrol, grane si intinse paduri, toate acestea la un loc faceau destul de atractiva pentru marile puteri.
De asemenea, Romnia avea cel mai mare numar de locuitori din zona Balcanilor si in consecinta cea mai numeroasa armata sin zona. Formele de relief ale Romaniei permiteau o buna aparare in fata mai multor inanmici externi.
Alte întrebări interesante