Limba română, întrebare adresată de flaviahoreboiu, 9 ani în urmă

argumentati in tn 25 30 de rânduri că textul saracutul de emil gârleanu este o operă literară epică.
Dau coroana!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Bububest
16
În opinia mea opera literală saracutul de emil gârleanu apartine genului epic deoarece autorul isi exprima gadurile ideile sentimentele intr un mod indirect cu ajutorul personajelor si al actiunii.
In primul rand putem observa prezența personajelor ( numele personajelor) care sunt surprinse in timp si plasate in spatiu ( timpul si spatiul).
In al doilea rand modul de expunere predominant este naratiunea ce se imbina cu dialogul si descrierea , iar relatarea se face la persoana ( 1 sau 3 , aici trebuie sa alegi)
In lumina celor afirmate putem concluziona ca opera literală saracutul de emil gârleanu apartine genului epic.
Răspuns de Karry13
6
ITI DAU DOAR UN MODEL
                                           Opera literara epica
           
                 Opera literara....de...(sa scrii titlul si autorul)apartine unei creati epice,deoarece prezinta particularitatile acesteia:este scrisa in proza,iar autorul isi exprima in mod indirect ideiile,gandurile si sentimentele prin intermediul actiunii si al figurilor de stil.
                 In primul rand,se remarca prezenta unui fir narativ:....(rezumat pe scurt).Intamplarile sunt relatate la pers.a-III-a de un narator omniscient,dar nu obiectiv,intrucat atitudinea sa fata de cele prezentate este ironica.
                  In al doilea rand,modurile de expunere sut specifice:este prezenta naratiuneaa,cu rol in inlantuirea faptelor,descrierea ce contribuie la portretizarea personajelor....(cu ce sunt imbracati),precum si dialogul ,cu rol de dinamizare a actiunii.Numarul personajelor este limitat:....(personajele),iar coordonatele spatio-temporale sunt si ele restranse:....(indice de timp si de spatiu),ceea ce sustine incadrarea textului in specia epica a schitei.
             Coborand argumentele mentionate,putem afirma ca opera citata apartine operei epice in care autorul isi exprima in mod indirect viziunea artistica,prin intermediul personajelor si al actiunii.


Alte întrebări interesante