Istorie, întrebare adresată de Pitagora1, 9 ani în urmă

Argumenteaza faptul ca societatea romineasca de la mijlocul secolului XIV-lea capata trasaturile caracteristice societatii medievale dezvoltate.
Plizz!☺

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de motanudeea
39
        Pai, in primul rand ar trebui sa tinem cont de faptul ca tara noastra nu a avut parte pana acum de conditiile unei dezvoltari. La sfarsitul secolului al XIII-lea se cam termina cu invazia popoarelor migratoare, deci pentru noi incepe ,,o noua era'' de dezvoltare. Insa, nu se poate vorbi de o dezvoltare uniforma pe tot teritoriul tarii noastre, totul tinand de momentul incetarii invaziilor in acea parte a tarii. 
       Abia de acum incolo organismele statale incep sa se dezvolte tot mai mult, si tot de acum se observa o tendinta de independenta fata de dominatia Imperiului. Puterea marilor feudali este in continua crestere, care se maturizeaza ducand la disparitia uniunilor statale. Maturizarea structurii feudale a societatii romanesti a condus la o continua perfectionare a suprastructurii politice, amplificand functiile interne si externe ale statului feudal, prin consolidarea vechilor institutii politice si creeand altele noi in functie de necesitati. Tot acum apar mari schimbari in mentalitatea oamenilor, dar si mari progrese tehnologice. 
      In concluzie, incepand cu jumatatea secolului al XIV-lea se poate vorbi de un ev mediu romanesc dezvoltat.
Alte întrebări interesante