Limba română, întrebare adresată de Galushcutza, 9 ani în urmă

Argumenteaza in 10-15 randuri ca urmatorul text este un anunt.Trebuie sa formulezi clar si logic argumentele care justifica punctul de vedere exprimat; Sa valorifici secvente din text care ilustreaza tema propusa.
Textul : "Te-ai intors din vacanta si vrei sa te bucuri din plin de reducerile verii? "Initiere in olarit in Bucuresti" cu DOAR 57 RON! Pune-ti in practica inclinatiile artistice si mestesugaresti in cadrul acestei activitati ce te va mentine creativ si relaxat tot anul."

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Rawan
167
      Textul citat este incadrat in rangul operelor nonfictionale ,  adica nu prezinta elemente din lumea fantasticului , precum personaje , actiune sau mod de expunere . 
     Initial , fragmentul are  un  context specific textelor nonliterare . si poate fi considerat ca apartinand unei specii a acestiu tip de opere , si anume anuntul . 
      Este un anunt pentru ca informeaza clar , cu date precise , verificate , reale un public interestat , care trebuie sa ia in seama cuvintele folosite , intru cat reprezinta o pura realitate pentru ei , interesati , desigur .  Se prezinta o oferta ' cu doar 57 de roni ' prin care , posibil este ca datele sa fie reinnoite , adaugite .
  Un alt argument este faptul ca limbajul nu este unul complet artistic , ci cuprinde   si cuvinte specifice textului informativ , precum preturi , locuri etc ,. 
   In urma argumentelor aduse mai sus , consider ca textul - suport este un text nonliterar , si anume un anunt . 
Alte întrebări interesante