Limba română, întrebare adresată de vozea, 8 ani în urmă

Argumentează într-un text de 180-200 de cuvinte dacă pasiunile reprezintă baza alegerii viitoare meserii​. Dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de zenakouli12
3

Părerea mea este că pasiunile reprezinta alegerea

meseriilor pentru ca dacă nu faci o meserie ce te pasionează nu îți va plăcea și nu vei merge la serviciu cu plăcere.Al doilea motiv ar fi faptul că dacă nu alegi o meserie care te pasionează nu vei știi ce faci deoarece tu nu ai mai practicat acel lucru,dar dacă este o pasiune a ta la care te pricepi,vei știi foarte bine ce faci.Și ultimul motiv ar fi faptul că dacă meseria ta ar fi una dintre pasiunile tale ți-ai face o grămadă de prieteni care au aceeași pasiune cu tine și cu care te-ai înțelege foarte bine.Concluzia este că pasiunile ajută foarte mult la alegerea viitoarei meserii.

Răspuns de catalinacuc674
1
Din punctul meu de vedere pasiunile reprezintă baza alegerii viitoarei meserii deoarece consolidează aptitudinile și constituie o plăcere sufletească.
În primul rând pasiunile reprezintă baza alegerii viitoarei meserii deoarece consolidează aptitudinile, practicând un hobby ani la rând vei ajunge la o performanță a aptitudinilor care te va ajuta să excelezi pe viitor în meseria ta. Precum unchiul meu , în copilărie era pasionat de cireșe, incluzând creșterea , îngrijirea și recoltarea acestora , ajungând la 23 ani și-a fructificat aptitudinile obținute , ajungând să dețină o firmă care comercializează cireșe din producție proprie de renume.
În al doilea rând pasiunile reprezintă baza alegerii viitoarei meserii deoarece constituie o plăcere sufletească, un om înțelept spunea odată “Muncind cu plăcere , nu vei simți că muncești o zi din viață”. Părerea mea fiind în concordanță cu proverbul respectiv , a merge cu dragoste la muncă reflectă cea mai bună viziune a mea despre un loc de muncă. Spre exemplu mama mea și a ales domeniul după bunul ei plac , îi plăcea să umble în diverse programe pe calculator , așadar este operator computer , faptul că merge la muncă cu plăcere îl regăsim instant din cei 20 de ani petrecuți în același loc , cu aceiași rutina zilnica .
In concluzie pasiunile reprezintă baza alegerii viitoarei meserii deoarece constituie calitați și fructifică bucuria sufletului , ajutându-l să înflorească de plăcere.
Alte întrebări interesante