Limba română, întrebare adresată de adrianmarius2345, 8 ani în urmă

as dori o argumentare de ce Contele de monte cristo este de genul epic in 100/120 cuvinte daca se poate sa explicati cu termeni mai simpli de cxalsa a 6 asemestrul l va rog dau coroana ca maine am teza la mate si trebuie sa invat

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de voineaflorin121
9

   Genul epic cuprinde totalitatea operelor literare , populare sau culte in care ideile sentimentele sau trairile autorului sunt expuse in mod indirect cu ajutorul unei actiuni la care iau parte personajele . Actiunea respectiva este povestita de un narator localizat in spatiu si timp si are un subiect structurat pe momente distincte . In functie de locul naratorului in opera nartiunea poate fi subiectiva sau obiectiva .

   Contele de Monte Cristo de Alexandre Dumas apartine genului epic deoarece prezinta trasaturi specifice acestui tip de opera .

   Se remarca pentru inceput naratiunea ca mod principal de expunere ......(un exemplu din opera ) inbinata cu dialogul ....... (un exemplu) .

   Un alt argument este prezenta naratorului subiectiv/obiectiv caci majoritatea verbelor si pronumelor sunt la persoana a -1 a / a-3 a ..... (exemplu).

   Textul dat prezinta o scurta intamplare la care au parte (exemplu  de personaje ) , principal/secundare care i-au parte la o scurta intamplare (UN SCURT REZUMAT)

    Avand in vedere argumentele prezentate mai sus putem afirma ca opera literara Contele de Monte Cristo de Alexandre Dumas apartine genului epic.

{ACESTA COMPUNERE ESTE POTRIVITA PENTRU CLASELE DE GIMNAZIU}

☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺


costynicolae47owq1lk: Este cam lung dar cat de cat bun
Alte întrebări interesante