Biologie, întrebare adresată de alinafrandes2797, 8 ani în urmă

As dori un proicte cu fotosinteza clasa a XIl​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de raressipopa07
0

Răspuns:

1.Fotosinteza este procesul utilizat de către plante și alte organisme prin care se convertește energia luminoasă în energie chimică ce poate fi eliberată mai târziu pentru a alimenta activitățile organismelor.

2.

Pe de-o parte, fotosinteza asigură creşterea plantelor, ceea ce duce la existenţa unei surse esenţiale de alimentaţie pentru multe animale. Pe de altă parte, fotosinteza elimină dioxidul de carbon din aer şi eliberează oxigen în atmosferă, gaz necesar pentru supravieţuirea animalelor.

Plantele folosesc glucoza produsă prin fotosinteză pentru a crea carbohidraţi. Aceşti carbohidraţi sunt folosiţi de plante pentru propria dezvoltare, dar ei reprezintă principalul nutrient pentru animalele care se hrănesc cu aceste plante.

3.Procesul fotosintezei este, în fapt, unul foarte complex, iar intrarea în explicaţii de detaliu ar duce la plecarea multor cititori înainte de finalizarea articolului. Prin urmare, ne vom mărgini la a oferi explicaţii foarte sumare în acest paragraf, pentru a oferi un pic mai multe amănunte în paragrafele următoare.

În esenţă, fotosinteza constă în folosirea de către plante a dioxidului de carbon şi a apei pentru a produce glucoză şi oxigen


alinafrandes2797: Multumesc
Alte întrebări interesante