Studii sociale, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Aș dori un referat de o foaie A4. Mulțumesc anticipat!​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de BiancaRebeca
9

Discriminarea este una dintre cele mai mari greseli din ziua de astazi, iar noi ar trebui să incercam sa o combatem, astfel incat sa putem accepta fiecare persoana in parte, fie ea de alte religie, nationalitate, culoare, etc.

Chiar dacă alte persoane sunt diferite de noi, daca arata diferit si au alte principii in viata, nu inseamna ca trebui sa le batjocorim, sa le excludem, sau sa ne comportăm diferit cu ei fata de ceilalti. Ar trebui sa fim toleranți, să incercam să ne punem în pielea persoane respective si sa intelegem punctul ei de vedere. Cel mai probabil în spatele înfățișării sau a celorlalte diferențe se ascund niste persoane cu un suflet mare, de la care am puteam invata multe lucruri, care sunt ca un exemplu pentru alții. Cu toții ar trebui sa avem aceleași drepturi, fiindcă tot ființe umane suntem. Nimeni nu trebuie privat de la nimic, cu toții avem drepturi depline, si avem voie să ne exprimăm opiniile si ideile. Trebuie să îi toleram pe toti, si sa incercam sa facem o societate mai bună, mai altruista, si care să gândească diferit, departe de astfel de idei greșite precum "discriminarea". Iar daca noi vom aștepta ca schimbarea sa vina de la altcineva, atunci vom continua să îi injosim pe cei diferiti fata de noi. Trebuie să începem cu toții sa excludem aceste principii "comuniste", si sa vedem lucrurile dintr-o perspectivă nouă, în care cu toții suntem o societate unită, cu respect reciproc, si in care nu suntem privați de la niciun drept.

In concluzie, eu sper ca aceste concepte sa dispară, iar noi sa putem "cunoaste cu adevarat" si oamenii diferiti, fără să ni se mai para ciudat faptul că arata altfel, sau ca ei au alte credinte si opinii.

sper sa fie ok:)


Utilizator anonim: Mulțumesc! ❤
Utilizator anonim: Crezi că mă poți ajuta și la istorie
Utilizator anonim: Este tot un mini referat
Utilizator anonim: Este la mine pe cont
Utilizator anonim: doar uită-te
Utilizator anonim: Da și despre opere
Alte întrebări interesante