Istorie, întrebare adresată de larisasalavastru, 8 ani în urmă

Aș vrea și eu un referat despre o întâmplare de pe vremea holocaustului.Vă rog,dau coroana ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Maas10
3

Răspuns:

Helga Weissová - Supraviețuitoarea Holocaustului

Primul val al invaziei naziste i-a afectat pe toți evreii, interzicându-i Helgăi să meargă la școală, ea cu inca 45.000 evrei din orasul lor. Parintii copiilor, asa cum erau și părintii Helgăi, le-a fost interzis să lucreze si să se mai ducă la muncă. Torturată emotional si plina de teama , fata a inceput sa-si experientele intr-un jurnal.

Peste aproximativ 3 ani, ea și cu parintii ei au fost trimiși la lagărul de concentrare din Theresienstadt. În timp ce petrece timpul în lagăr a inceput sa isi scrie proprie viata pe foaiele unei hartii, torturarile propuse de nazisti si executiile. Chiar si in cele mai grele timpuri, Helga n-a uitat să scrie despre speranta, si mai ales sa spere că va scapa cu bine de toate chinurile la care erau supusi.

Când Helga avea 15 ani a fost mutata împreună cu mama ei în lagărul de la Auschwitz. Aceasta a fost crutata de Josef Mengele, scăpând cu viata.

La fel s-a întâmplat și la Freiberg, scapand cu viata, cu un succes nemaipomenit.

Paisprezece mii nouă sute de copii, sub 16 ani, de varsta cu Helga, au murit, scăpând cu viață doar 100.

Dupa 70 de ani de la Holocaust, aceasta a mărsturisit că noroc a fost de partea ei, dar ca si nu a uitat sa spere ca totul se va termina cu bine.

Alte întrebări interesante