Limba română, întrebare adresată de Yanks, 8 ani în urmă

aș vrea și eu un rezumat la următorul text..

Preoteasa Io a fost una dintre multele aventuri cu femei muritoare ale Jupiter, care era cunoscut pentru lipsa sa de credință față de soția sa. Jupiter s-a îndrăgostit de Io și s-a transformat într-un nor negru, astfel încât să poată trăi mai aproape de ea în timp ce se ascundea de soția sa, Juno-Hera. Cu toate acestea, Juno nu era o femeie care să fie păcălită, a observat norul negru și și-a recunoscut cu ușurință soțul. În momentul în care Juno a sosit pe Pământ, Jupiter l-a transformat pe Io într-o vacă albă pentru a o proteja de mânia soției sale. În ciuda mai multor încercări de a o ascunde pe Io, Juno a găsit vaca albă și a pus-o sub supravegherea lui Argus, monstrul care avea o sută de ochi care nu erau aproape niciodată închiși.

Pentru a o elibera pe Io, Jupiter și-a trimis fiul său Mercur să-i spună povești lui Argus până când acesta ar fi adormit. Mercur a avut succes în sarcina sa de a-l face pe Argus să doarmă, apoi l-a ucis și a eliberat-o pe Io. Știind toate acestea, Juno a fost atât de supărată încât a jurat să se răzbune împotriva muritoarei. Abia când Jupiter a jurat să nu o mai urmeze niciodată pe Io, Juno a renunțat la jurământul său.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de corina380
1
Din cauza ca Jupiter s-a îndrăgostit de Io acesta s-a transformat intr-un nor negru pentru a trai aproape de ea fara ca soția sa sa afle.Sotia sa Juno și-a dat seama ca soțul ei era transformat intr-un nor negru,iar Jupiter l-a transformat pe Io intro vaca albă pentru a nu fi recunoscuta.Însă Juno a găsit vaca albă si a pus-o sub supravegherea lui Argus.Totuși Mercur trimis de Jupiter a reușit sa il adoarmă pe Argus,ucigându-l si eliberând-o pe Io.Si pentru ca Juno sa nu se răzbune asupra muritoarei Jupiter a jurat sa nu o mai urmeze niciodata pe Io.

Yanks: mersi mult
Alte întrebări interesante