Limba română, întrebare adresată de deliam2000, 7 ani în urmă

asociati textul sobieski si romanii cu scrisoarea a 3 a
50p​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nitag7674
1

Răspuns:

Textul "Sobieski și românii" este o poezie scrisă de Mihai Eminescu, iar "Scrisoarea a III-a" este o altă poezie eminesciană. Deși cele două poezii au teme și subiecte diferite, există totuși anumite asemănări între ele.

Ambele poezii tratează subiecte istorice și au un caracter patriotic. În "Sobieski și românii", Eminescu își exprimă admirația pentru regele polonez Jan Sobieski, care a luptat împotriva turcilor alături de români în bătălia de la Viena din 1683. În "Scrisoarea a III-a", Eminescu exprimă dorința de a vedea România independentă și puternică, elogiindu-i pe cei care luptă pentru această cauză.

De asemenea, ambele poezii folosesc limbajul poetic pentru a crea imagini puternice și pentru a transmite mesajele pe care autorul dorește să le transmită. În "Sobieski și românii", Eminescu utilizează imagini cu regele Sobieski și cu lupta eroică a românilor împotriva turcilor, în timp ce în "Scrisoarea a III-a" utilizează imagini ale naturii și ale istoriei pentru a evoca tradițiile și valorile românești.

În plus, ambele poezii tratează subiecte legate de lupta împotriva invadatorilor și de apărarea libertății și a independenței. În "Sobieski și românii", românii și polonezii se aliază pentru a lupta împotriva turcilor, iar în "Scrisoarea a III-a", autorul vorbește despre nevoia de a lupta împotriva opresiunii străine și de a obține independența.

În concluzie, deși cele două poezii au subiecte diferite, ambele transmit mesaje patriotice și utilizează limbajul poetic pentru a crea imagini puternice și pentru a evoca valorile și tradițiile românești.


deliam2000: sobieski si romanii e de negruzzi mersi tho a fost de ajutor
Alte întrebări interesante