Limba română, întrebare adresată de mrsclaudia, 9 ani în urmă

Ati putea sa ma ajutati cu o compunere despre viata la sat vs viata la oras?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de crinairin
21
                           Viata la sat vs viata la oras
   ''Vesnicia s-a nascut la tara'',deci totul a inceput pe plaiurile campiilor,in mijlocul naturii,unde copacii cresc pana la cer,iar apele scalda campiile verzi ca smaraldul,unde satele au inflorit.
   Frumusetea vietii la tara e de neegalat.Aerul curat,zumzetul albinelor,florile ce emana miresme imbatatoare si culori naucitoare,pasarile care zboara rotindu-se in inaltul cerului,animalele ce ne sunt cele mai bune prietene si apoi padurile verzi si dealurile,ce sunt bagatiile oricarui sat.
  La polul celalalt se afla orasul cu imensele blocuri,constructii,fabrici,intreprinderi,masini si forfota umana in care te pierzi si ametesti.Aici orasul se odihneste doar noaptea,tanjind dupa linistea satului.
  Taranii au o viata plina de satisfactii din propria lor munca agricola,mancand destul de sanatos si au o durata de viata mai indelungata in comparatie cu cei cei ce locuiesc in oras.Ei,datorita sedentarismului si hranei tot mai periculoasa,sunt mai predispusi anumitor boli.Desigur,atat satul,cat si orasul au fiecare avantajele lor,insa viata la sar e mult mai placuta.
  Intr-un fel,toti oamenii vor sa evadeze in mijlocul naturii,cautand linistea si oxigenul,de care avem nevoie.
                              sper ca iti place compunerea!
Alte întrebări interesante