Limba română, întrebare adresată de pascalanamaria0, 8 ani în urmă

B.30 de puncte Scrie o scurtă naratiune fictionala in care sa povesteşti o intamplare cu talc din lumea animalelor por la una dintre sugestiile de mai jos. a. O cartita vrea să fie prietena cu girafa, dar aceasta o dispretuieste. Girafa isi pierde însă cheia de intr-o groapă adâncă. b. Căutând mâncare, o furnică găsește nişte firimituri de paine, la una si pleacă spre musuroi. Pe un bob de grâu, aşa că lasă pâinea şi ia bobul de grau. Mai departe, vede un bob de fasole c. Un lup venea in fiecare seară și fura câte o oaie. Oile stăteau imprăstiate pe câmpie fiode în redactarea textului tău, vei avea în vedere: - să ai un conținut adecvat cerintei (să respecti tema şi să evidenţiezi semnificatia intamplarit să integrezi în text două scurte pasaje descriptive, acolo unde consideri potrivit, a să te exprimi corect, clar și adecvat; să respecţi normele de ortografie şi de punctuatie; să scrii lizibil şi să așezi textul adecvat în pagină.
Va rog repede e chiar foarte urgent ...trebuie respectată cerința ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mariacristiana139
59

Răspuns:

O cartita vrea sa fie prietena cu girafa, dar această o disprețuiește. Girafa își pierde însă cheia intr-o groapa adâncă. Stand și uitându-se mai bine își aduce aminte de cartita și se duce sa o caute . O găsește pe acesta intr-o câmpie verde, luminoasa și plina de flori colorate, care de care mai frumoase, numarandu-si ieșirile galeriei pe care tocmai o sapase.

Girafa ii povestește cu amărăciune nenorocirea care i s-a întâmplat și cu lacrimi în ochi o roagă sa o ierte pentru comportamentul ei fata de ea și sa o ajute. Cartita nefiind cu nasul pe sus și având un suflet bun ii sare în ajutor. Coboară în groapa adâncă și întunecată care era precum o peșteră înfricoșătoare și reușește să ia cheia girafei.

Girafa ii mulțumește micii ei prietene pe care acum nu o mai privește cu dispreț și pleacă incantata ca si-a recuperat cheia dar și dezamăgită de comportamentul ei.


pascalanamaria0: multumesc !!!
Beniaminsulic2011: îți mulțumesc!♥️
delianicoletaiosip: lipseste introducerea dar e buna naratiunea
thisdude6969696969: călin florin avram
Alte întrebări interesante