Limba română, întrebare adresată de maramiron656, 8 ani în urmă

b Realizează o listă cu detaliile pe care ai vrea să le prezinti. Notează adjective, verbe sinonime, figuri de stil care te-ar ajuta să le prezinți, ca în modelele: Ochi: vii, pătrunzători, trişti, melancolici etc. Tânăra poartă/s-a îmbrăcat cu/s-a înveşmântat cu/ şi-a pus/are o rochie albă. Are un şal subțire ca o boare de vânt.
c Alcătuieşte un plan al descrierii tinerei din tablou. Redactează o ciornă în care să faci descrierea tinerei în 150 - 300 de cuvinte.​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de darius182002
55

Răspuns:

Tabloul înfățișează o tânără cu ochi melancolici ,păr șaten și o piela albă ca sideful .Tânăra poartă o rochie albă  ca spuma laptelui care îi cade ușor pe umeri iar brațele îi sunt acoperite cu un șal subțire, ca o boare de vânt, negru ca abanosul. O flore roz prinsă în păr îi accentuează starea de melancolie și îi sporește aerul de mister. La gâtul gingaș observăm un lănțișor subțire cu un pandantiv care alunecă peste  decolteul rochiei. Poartă o pereche de cercei mari iar pe brațe observăm două brățări. Degetele lungi sunt împodobite cu inel și în partea de sus a rochiei are prinsă o broșă. Capul un pic înclinat cu buze subțiri ,nas drept și ochi expresivi ne înfățișază o tânără visătoare dar tristă.

Explicație:


maramiron656: mersiiiiiiiiiii, m-ai salvat
darius182002: Cu plăcere !
mateoanghelini: Acesta este b nu?
Nickhome131: c :)
validragnea783: am cerut b nu c
validragnea783: pe b cui îl lași
validragnea783: ori faci tot ori nu mai faci
sarmalecucarne0: asta zic si eu
Alte întrebări interesante