Limba română, întrebare adresată de galanbogdan68, 8 ani în urmă

B.Redacteaza o compunere de 10-15 rânduri în care sa argumentezi că fragmentul suport este un text narativ literal . în compunerea ta trebuie : -să indici cel puțin patru trăsături specifice textului narativ literal -să ilustrezi două trăsături cu exemple din text .va rog dau multe puncte ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lilyyyyz37
2

Textul narativ este textul literar in care autorul isi transmite in mod indirect viziunea asupra lumii prin intermediul naratorului, acțiunii si al personajelor.

Fragmentul dat este un text narativ literar deoarece este format pe baza trăsăturilor specifice unui astfel de text, ne putem da seama de aceasta, în primul rand, din faptul ca modul predominant de expunere al frangmentului este narațiunea care se îmbină cu dialogul, monologul și descrierea, dar și din relatarea cronologica a acțiunii elaborata respectându-se momentele subiectului. În al doilea rând, acțiunea este pusă în mișcare de un conflict exterior, declanșat de istorisirea căpitanului Neculai. În al treilea rând acțiunea este plasată într-un context spatio-temporal, de aici prezenta unor indici temporali, un exemplu din text fiind "asfințiți soarele", ceea ce înseamnă că acțiunea se petrece aproape de inserat, când soarele apune și indici spațiali, Valea Moldovei și hanul, ceea ce ne transmite în mod direct locul exact al acțiunii.

Conform argumentelor de mai sus, fragmentul suport este un text narativ literar.

Sper sa fie bine. Sper ca înțelegi. Am scris mai mult, imi pare rau, dar ca idee, asa ar trebui sa arate.

Mult succes în continuare!


galanbogdan68: vai mulțumesc nu e nici o problema că ai scris mai mult mă bucur că ți-ai dat interesul să mă ajuți
lilyyyyz37: Cu mare placere!! Ma bucur ca am putut sa te ajut! Chiar sper să-ți fie de folos! :)
lilyyyyz37: apropo, era "asfinți soarele", nu 'asfințiți soarele', am scris greșit
galanbogdan68: ok
Alte întrebări interesante