Limba română, întrebare adresată de mariaiuliana186, 8 ani în urmă

B. Redactează o compunere de 150-300 de cuvinte, in care să povesteşti un film care te a impresionat
in compunerea ta, trebuie:
- să povestești filmul, respectând succesiunea logică a faptelor;
- så precizezi două elemente ale contextului spatio-temporal în care se petrece actiunea/intâmplare
din film;
- să respecti structura specifică tipului de compunere cerut;
- să ai obligatoriu numărul minim de cuvinte precizat.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreeea54
12

Răspuns:

Viata lui Pi

Mai nou, destul de rar se întâmplă să vezi un film în urma căruia să rămâi cu ceva bun, să înveţi sau să transmită înţelepciune. Şi la fel de rar se întâmplă să vezi un film care să te ţină în acelaşi timp cu sufletul la gură, şi să ai impresia că a durat jumătate de oră, deşi filmul a fost de 2 ore. Ei bine, ieri am avut parte să văd un astfel de film: “Life of Pi”.

Sincer, din trailer-ul filmului, mai ales cel de la cinema, nu îţi poţi da seama de mare lucru. Nu am să vă înşir acţiunea filmului, ci am să vă spun impresia mea în urma vizionării.

Întregul film arată călătoria iniţiatică a unui indian adolescent, călătorie pe care, la un moment dat al vieţii, cu toţii o parcurgem, şi în urma căreia devenim maturi. În această călătorie ne lovim de încercări şi de realitatea crudă a lumii în care trăim. Suntem doar noi şi ceilalţi, fără părinţi, fără altcineva care să ne ajute. Şi trebuie să-i ţinem piept. Copii fiind, ne imaginăm şi vedem, de multe ori, o lume mai bună decât e, mai frumoasă, dar, de fapt, este (ca şi în cazul lui Pi în relaţia cu tigrul), propria noastră reflexie. Lumea în care trăim e precum tigrul bengalez cu care Pi călătoreşte pe apele neliniştite: un alt univers, diferit de al nostru, în care trebuie să ne adaptăm pentru a supravieţui în călătoria vieţii. Trebuie să respectăm pentru a fi respectaţi, trebuie să învăţăm să comunicăm într-un limbaj comun, şi trebuie să înţelegem, în primul rând, că e cu totul şi cu totul altceva decât suntem noi. Abia atunci ne putem apropia.


mariaiuliana186: Mulțumesccc❤
Alte întrebări interesante