Limba română, întrebare adresată de florintacalie, 8 ani în urmă

B. Redactează o narațiune de 150 – 300 de cuvinte, în care să prezinți o întâmplare petrecută în timpul unui concurs. 12 puncte În compunerea ta, trebuie: – să relatezi o întâmplare, respectând succesiunea logică a faptelor; – să precizezi două elemente ale contextului spațio-temporal; – să ai un conținut adecvat cerinței; – să respecți precizarea privind numărul de cuvinte.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de LITHOPSOPTICA
5

Concursul si ursul

Era o zi insorita , de sfarsit de an scolar ,iar clasa mea si inca cateva clase din scoala , participam la un concurs de tip maraton pe un drum de munte ,unde ne desfasuram si excursia de sfarsit de an.

Toti eram entuziasmati si fericiti, si asta nu pentru ca abia asteptam sa incepem concursul si sa incepem curasa pentru cine ia premiul care consta intr-o bicileta si o pereche de role , ci pentru ca abia asteptam sa vedem cine e cel mai rapid. Ba chiar unii colegi incepusera sa isi dea cu presupusul in legatura cu care coleg va castiga si care va fi ultimul.

Ne-am asezat toti la linia de start si la fluieratul domnului de sport , am tasnit toti in tipetel si aclamatile colegilor care refuzara sa articipie si erau insirsti pe marginea traseului .

In frunte era Dima , atletul scolii noastre si castigatorul a o groaza de premii de la alte maratoane, iar la urma erau calsele mai mici ,copiii care erau mult mai scunzi si nu puteau tine prea mult pasul cu Dima si cei din a 8-a .

Brusc , Dima se opreste si intinde maine in spate lui ca o bariera si toti paeticipantii se lovesc unii de altii si cad gramada uni peste altii. Pe traseu era un urs.Ursul, auzind țipetele speriate ale fetelor si sirul de copii, se speria si se gavu disparut printre copaci.

Cu cateva mici julituri si o sperietura pe cinste ,dar toti teferi , am continuat traseul si castigatorul a fost Dima ,care a daruit premiul unui coleg provenit dintr-o familie numeroasa din mediul rural si saracacioasa , zambind si spunand ca el nu are nevoie.

Astfel am avut parte de o experienta de neuitat si am fost martor la un gest de bunatate.

__________________________________

Sper ca iti place ,iar daca scrisul tau e mai mare/mai mic , si compunerea iesie mai mica/mai mare ,ori mai adaugi descriere ,ori mai scoti in ea ,si o faci mai pe scurt . Spor la scoala !


florintacalie: multumesc
LITHOPSOPTICA: Cu drag ! ❤
Alte întrebări interesante