Limba română, întrebare adresată de Lachi, 9 ani în urmă

Buna! A facut cineva testul 44 din cartea de avaluare nationala , limba si literatura romaana?! cei care a-ti fcaut va rog sa ma ajutati la partea a doua la comunerea B. urgent va rog mult

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Dulcetica
0
Cauta la sfirsit ! :D:D:D


Lachi: nu am voie ..
Dulcetica: da tu cauta sa nu stie nimeni
Lachi: esti turca! ca nu am voie sa scriu ca la sfarsit!!
Dulcetica: da tu sa o schimb un pic |:|
Lachi: nu exista aceasta posiblitate
Răspuns de Irrinaa
3
Sper ca la asta te referi : Basmul este o specie epica in proza, de dimensiuni relativ intinse in care se povestesc intamplari fantastice puse pe seama unor personaje cu insusiri supranaturale ,pozitive sau negative, actiunea basmului se naste din conficltul fortelor binelui cu cele ale raului. Timpul si spatiul actiunii sunt vagi, nedeterminate. Sunt prezentate formule traditionale (de inceput, mediane si finale).
      In basmul "Ileana cea sireata" de Ioan Slavici, este vorba despre un imparat, care este chemat de vecinul sau "imparat mare si puternic" ca are sa se bata cu dansul. Imparatul avand trei fete le lasa fiecareia cate o floare frumoasa, o pasare vesela si un mar fraged. Si le spune fetelor ca a cui floare se va ofili, a cui pasare se va intrista si al carui mar va putrezi inseamna ca aceea nu si-a pazit credinta. 
     Se prezinta formule traditionale de inceput " a fost ce-a fost; daca n-ar fi fost nici nu s-ar povesti". Prezinta forme populare "iaca"; "primi carte". In fragmentul dat sunt evidentiate cateva constructii pleonasmice " de a incaleca el insusi"; "chema pe ficele sale la sine". Imparatul prezinta forta bineluipusa in confruntare cu forta raului ce o reprezinta vecinul sau. 
    In urmare textul prezentat face parte din specia epica: basm.

Lachi: da bineintekes , daca vrei si t!
Lachi: maschez ca cel mai bun raspuns daca ma ajuti!!
Irrinaa: o secunda
Lachi: multumesc mult de tot
Irrinaa: Din moment ce e destul de greu sa fii actori si trebuie sa ai o imagine cat mai buna si mai stabila, trebuie sa dai vreo cateva interviuri si sa faci pictoriale in afirmarea ta. E destul de greu, avand in vedere ca la un interviu trebuie sa fii cat mai calculat in informatiile pe care le dai depsre viata ta personala si cea mondena. Trebuie sa mai ai grija si la pictorialele pe care le faci si cu cine le faci, ca nu cumva unul dintre ele sa iti afecteze viata intr-un mod neplacut mai tarziu.
Irrinaa: Nu trebuie sa raspunzi la fiecare intrebare a vreunui reporter si nu trebuie sa faci orice provocare propusa. In definitiv, in viata unui actor conteaza mult caracterul, si atentia cu care isi cladeste cariera.
Lachi: multumesc mult
Irrinaa: Cu placere :*
Lachi: exercitiul 5 de la prima parte cy Explica in maxiumum 50 de cuvinte rolul primului enunt din fragmentul citat.... l-ai facut? ma poti auta?
Lachi: Heii am orugaminte la tine!! daca postez compunere B de la pastrea a doua de la testu 45 , ma poti ajuta te rog?
Alte întrebări interesante