Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

buna am nevoie de ajutorul vostru la limba și literatura română ex. 4 explică sensul propriu și cel figurat al cuvintelor: a înăbușI, a reveni, a ierta, pofta, a primi, a se poticni. ex. 5 defineste cu ajutorul dictionarului explicativ sensul cuvintelor parabola, parabolic, morala, didactic. Alcatuieste propozitii cu ele. Ex. 6 identifica din textul Parabola semanatului cuvinte din familia lexicala a verbului a semana. Completeaz-o cu alte derivate.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mihuelnihuela2004
9
,,Didactic'' -Parte a pedagogiei care se ocupă cu principiile și metodele predării materiilor de învățământ și cu organizarea învățământulu
.parabola,,- Povestire alegorică cu un cuprins religios sau moral; pildă; p. ext. exprimare alegorică, afirmație care cuprinde un anumit tâlc; fabulă, alegorie.
parabolic-
 De forma unei parabole1; curbat. –
morala-Ansamblul convingerilor, atitudinilor, deprinderilor reflectate și fixate în principii, norme, reguli, determinate istoric și social, care reglementează comportarea și raporturile indivizilor între ei, precum și dintre aceștia și colectivitate și a căror respectare se întemeiază pe conștiință și pe opinia publică; etică. 
                                alcatuieste peopoziti
Parabola este o scurta  istorioara  relativa pe care o citesc in fiecare zi .In fiecare dimineaza tata imi tine cite o morala.Literatura  didactica e cea mai bna .Parabola mai este si parabolica
                                          EX 6
a semana ,semanatorul ,semene,semanat ,semanate

Alte întrebări interesante