Limba română, întrebare adresată de miguelfrnsconi, 9 ani în urmă

Buna !
Am nevoie de cateva texte arumentative( 10-15 randuri ) despre :
1. Importanta norocului in viata omului .
2 .Importanta curajului in viata .
3. Importanta banilor in viata omului .
Daca nu se poate macar 1 , va rog , am nevoie uregnt .
Multumesc !

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de kokolino19
3
1. Norocul e cum și-l face omul, spune un proverb românesc. Importanța lui nu este covârșitoare/ hotărâtoare. Unii oameni au avut noroc la jocuri și au câștigat mulți bani, dar apoi bogăția lor s-a risipit. Norocul merge mână în mână cu munca, nimic nu vine din gol. Dacă se întâmplă uneori așa...atunci e hazard/ întâmplare. Personal, văd norocul prin acțiuni tenace și efort personal. La un examen norocul este infim dacă nu ești pregătit. Poți avea noroc de subiecte ușoare, dar necunoașterea soluțiilor  duce până la urmă la insucces.
2. Am răspuns la această întrebare, e postat deja răspunsul.
3. Am să plec și aici de la niște zicători: Banii n-aduc fericirea (unii au completat...că o întrețin!!) sau Banul e ochiul dracului! De aici înțelegem că mulți bani pot schimba destinul omului, îi schimbă și caracterul, devine tot mai posesiv și uită de unde a plecat. Ce-i drept și lipsa banilor nu este o bucurie. Acest fapt se asociază cu o viață modestă, cu sărăcie  și multe lipsuri. În concluzie, banii întrețin un anume nivel de trai. Tot banii constituie resursa financiară a unui stat și arată nivelul de dezvoltare al statului respectiv.

miguelfrnsconi: Hmmm, e binisor , o sa completez eu , ca nu seamana cu in text argumentativ . . oricum informatiile sunt de folos
Răspuns de amoremioo1
1
Banii reprezintă oarecum un mijloc prin care oamenii se întrețin sau pot obține alimentele potrivite pentru ași ține sănătatea la îndemînă.  Cu ajutorul banilor, omului i se oferă condiții mai favorabile și prielnice. Totodată bunurile sunt o obsesia a multor persoane care le folosesc în mod ilegal sau își pot pierde cumpătul la deținerea a multor bogății. E adevărat că banii îți oferă o viață mai avantajoasă decît cea a săracilor, însă ar trebui să ne mobilizăm în stăpînirea banilor de a nu stăpîni și viața.

miguelfrnsconi: Hmmm, e binisor , o sa completez eu , ca nu seamana cu in text argumentativ . . oricum informatiile sunt de folos
amoremioo1: Din două texte gata pregătite...nu cred că nu vei putea extrage nuanțele de cuvinte mai de folos, însă textele sunt destul de argumentative. Condiția a fost să argumentăm faptul că banii sunt importanți în anumite cazuri, nu cred că noi am scris povești populare. Dar oricum oamenii nu pot fi niciodată mulțumiți de eforturile altcuiva!
miguelfrnsconi: am zis ca informatiile sunt de folos , un text argumentativ incepe asa : ” dupa opinia mea \ in opinia mea , in primul rand , al doilea rand si in concluzie ” la bacalaureat daca nu scrii asa , nu vei obtine acele puncte , eu ti-am multumit ca ai despus acest efort pentru a ma ajuta , sunt multumita !
amoremioo1: Ești mulțumită sau mulțumit? :)
Alte întrebări interesante