Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Buna!Am nevoie de o compunere frumoasa despre orice,mai lunga(sa nu fie copiata de pe net,daca se poate creatie proprie)Va multumesc!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de roxanaa98
1
Seara de ajun.
Seara de ajun este una dintre cele ma frumoase seri in familie.In seara de ajun eu impreuna cu familia primim colindatori in casa , care ne canta fel si fel de colinde in seara de ajun.Tot in seara de ajun eu impreuna cu mama si bunica pregatim tot felul de mancaruri specifice Sarbatorii de Craciun.In seara de ajun eu il astept pe Mos Craciun incant/ta-dak esti baiat incantat iar daca esti fata incantata.In noaptea de ajun eu impreuna cu familia impodobim bradul de craciun.Seara de ajun este o seara plina de armonie si fericire.Sper ca te-am ajutat nu est ede pe net , si nu mai am idei cum sa o dezvolt dak tu mai ai idei o poti dezvolta in continuare.
Răspuns de dariadamiana
2
Dimineata rece de inceput de iarna. Razele soarelui isi faceau cu greu loc printre norii fumurii. Copacii imi spuneau ca trebuie sa ii parasesc, sa plec altundeva unde ma pot adaposti. Mi-am luat toate fortele si am plecat ;o mica vrabiuta in zbor.
Am mers departe, incep sa inghet... sa mi se faca foame, dar langa mine sunt doar alti copaci. Si ei m-ar alunga, la fel ca si ceilalti, asa ca trebuie sa zbor in continuare. Cu ultimele foarte ajung pe pervazul unei mici casute. Era singura mea speranta in pustiul naturii sangerii a iernii. Raman aici si sper sa fie un loc bun de odihna si ce sa vad, cineva ma ajuta. O fiinta imi da de mancare si apa si ma duce la caldura. Ce bine, acum frigul nu va mai vrea sa ma infrunte. Stau aici...dar parca tot ma simt departe de natura. Vreau sa plec... dar nu. Sunt inchisa. Tot in jurul meu s-a naruit, nu mai pot sa ma misc. Raman cu ochii atintiti spre fereastra si sper la o ultima raza de soare
    Din insemnarile unei vrabiute

Scuze pentru eventualele greseli gramaticale
Sper sa iti fie de ajutor!


 

dariadamiana: daca esti baiat poti sa o transformi cu porumbel... eu am facut-o asa anul trecut pt romana
Alte întrebări interesante