Limba română, întrebare adresată de Anto98, 9 ani în urmă

Buna am nevoie de putin ajutor la tema.Imi poate rezuma cineva  primul volum  din Twilight.Multumesc mult

Anexe:

nipo: studiaţi la şcoală Twilight? e tare asta :))) ce urmează? Fifty Shades of Grey?
mihaela13: Rezumat: Amurg, primul volum al seriei cu același nume scrisă de Stephenie Meyer, prezintă o altfel de poveste de dragoste dintre o fată obișnuită și un vampir. Bella Swan este genul de adolescentă tipică, împiedicată și nesigură pe ea, care dă piept cu greutățile vieții de licean și se maturizează odată cu trecerea timpului. Viața ei se schimbă total din momentul în care se mută în ploiosul și aparent banalul orășel Forks, ca să locuiască cu tatăl ei. Din prima zi la noua școală atenția ei este

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mihaela13
9
Rezumat: Amurg, primul volum al seriei cu același nume scrisă de Stephenie Meyer, prezintă o altfel de poveste de dragoste dintre o fată obișnuită și un vampir. Bella Swan este genul de adolescentă tipică, împiedicată și nesigură pe ea, care dă piept cu greutățile vieții de licean și se maturizează odată cu trecerea timpului. Viața ei se schimbă total din momentul în care se mută în ploiosul și aparent banalul orășel Forks, ca să locuiască cu tatăl ei. Din prima zi la noua școală atenția ei este atrasă de copiii adoptivi ai doctorului Cullen, în special de Edward, băiatul cu piele palidă și ochi pătrunzători. La rândul său, nici lui Edward nu îi este indiferentă Bella, neînțelegând de ce nu-și poate folosi puterea asupra ei. De ce nu-i poate citi gândurile așa cum face cu toți cei din jurul lui? Deși această întrebare îl frământă, încearcă să stea departe de eleva cea nouă, fiind conștient de pericolul permanent la care o expune de fiecare dată când se văd. Dar nici măcar vampirii nu se pot împotrivi iubirii, și astfel, între cei doi începe o frumoasă poveste de prietenie care se transformă în ceva serios atunci când Bella devine ținta unui vampir sadic pe nume James, ea fiind nevoită să fugă din Forks. Edward realizează că nu mai poate trăi fără Bella și pleacă în căutarea ei. Deși este aproape ucisă de James, Edward și familia sa reușesc să o salveze și o ajută să se întoarcă cu bine acasă. Reîntorși în Forks, Bella și Edward participă la balul de absolvire al liceului, unde fata își exprimă dorința de a deveni vampir, dorință pe care iubitul ei refuză să i-o îndeplinească.
Va reuși Bella să-și convingă iubitul să o transforme în vampir? Vor putea cei doi să rămână împreună în ciuda tuturor pericolelor care îi pândesc?
Notă: 4/5 deoarece reușește să stârnească interesul încă de la primele pagini. Povestea abordată într-un mod diferit față de poveștile romantice cu vampiri captivează datorită stilului unic în care este scrisă. Un stil caracterizat prin simplitate, fluență, empatie și descrieri care “te teleportează” direct în paginile romanului. Este o carte plină de dragoste, acțiune și suspans care menține trează atenția cititorului până la ultima pagină.
Răspuns de RuxandraMaria
5
Isabella Swan se muta din Arizona,maica-sa se recasatorise.Ea sta cu taica-su.Vede la scoala un baiat care e de fapt vampir,Edward Cullen.Ei ajung sa se iubeasca,si un alt vampir vrea s-o ucida,Edward il omoara.Ea,ranita,intra in spital si se trezeste cu Edward in camera.El o convinge sa mearga la bal. Incearca si filmul,e bun.
Alte întrebări interesante