Limba română, întrebare adresată de romiconi, 9 ani în urmă

buna as avea nevoie de un comentariu de 20-25 de randuri foaie a4 despre poezia-Jucaria cum ca e opera lirica.Multumesc anticipat

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de denidenideni43
7
Consider ca opera ,,Jucaria" scrisa de Magna Isanos apartine genului liric, deoarece prezinta toate particularitatile acestei specii literare. Opera lirica este opera literara in care autorul isi transmite gandurile, ideile si sentimentele in mod direct, prin vocea eului liric.
In primul rand, sunt prezente marci ale eului liric, acestea fiind verbe de persoana I (sa leg), a II-a (rosteai) si pronume de persoana I (mi) si a II-a (te).Exista marci ale eului liric prezente in text : ritmul trohaic, masura de 10-11 silabe, si rima incrucisata, care sporesc expresivitatea textului.
In al doilea rand, in text apar numeroase imagini artistice realizate cu ajutorul figurilor de stil. O imagine auditiva este ,,Cuvintele pe care le rosteai,/din departari de basm rasuna parca" si este realizata printr-o inversiune. Un exemplu de imagine vizuala ar fi ,,Ca dara luminoasa-a unei stele", cu ajutorul unui epitet; iar o imagine dinamica este prezenta in versurile ,,Iubirea noastra astfel a trecut" realizata printr-o metafora. Aceste imagini artistice imbogatesc autenticitatea si frumusetea operei.
In concluzie, putem afirma ca opera ,,Jucarie" de Magna Isanos este o opera lirica.
Alte întrebări interesante