Limba română, întrebare adresată de Bogdan2525, 9 ani în urmă

Buna.As dori o compunere de 10-15 randuri cu titlul ''O intamplare la Sarmisegetuza'' .

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cristinadorofte
6
Povestile…vorbe inspirate cu o samanta de adevar in spate. Sau adevar infasurat cu maiestrie in cuvinte. Fiecare alege ce vrea. 

Vasile Aurel, singurul ghid al cetatii dacice Sarmizegetusa si paznic de zeci de ani al acestui loc sacru, vine sa ne spun povesti de prin zona Orastiei, culese din stana in stana, din foc in foc. Vine sa ne spuna povesti despre dacii care mureau razand, despre copiii daci care aprindeau focul cu privirea, despre preotesele care duceau taina magiei peste veacuri. O sa ne povesteasca despre scoala de initiere a copiilor daci….ca nu degeaba aici Fat-Frumos crestea intr-o zi cati altii in zece. 
O sa ne spuna despre muntele Gugu si despre marele cristal a carui putere se manifesta din zi in zi mai mult. Povesti…povesti despre blajini si iele, despre fiintele minunate care se ascund privirilor dar care ne asteapta sa traim impreuna cu ei minunea creatiei, creand.

Traim timpuri cand energia pastrata acolo s-a trezit in constiinta neamului. A venit timpul sa ne cunoastem istoria ca sa ne readucem aminte de ce am ales sa venim aici, dintre toate tarile din lume. Vasile este printre noi oameni care au fost acolo…demult ….in acele timpuri. Poate ca amintirile nu vi s-au intors inca. Probabil ca trebuie sa va duceti in zona, sa vizitati cetatile si veti realiza ca si voi veniti tot de-acolo…de-atunci...
Vasile are capacitatea de a-ti trezi interesul si dorinta de cunoastere despre viata strabunilor. Insa nu ca din carti, ci din viata traita. De la el veti afla lucruri inedite care va vor apropia de sufletul vostru batran si intelept, veti putea povesti despre calatoriile voastre la cetate si cine stie ... ? Poate veti intelege mai mult din calea voastra vorbind cu el. 

Bogdan2525: Cum pot sterge o intrebare?
Alte întrebări interesante