Alte limbi străine, întrebare adresată de vgeorgiana410, 8 ani în urmă

BUNA,AS VREA SI EU NISTE LEGENDE URBANE JAPONEZE DAR SA AIBA SI TRADUCERE(SI SA FIE HORROR),NISTE FILME JAPONEZE HORROR CU FANTOME CV DE GENUL NU VREAU ACTIUNE SI ALFABETUL DAR SA FIE SI IN JAPONEZA DAR SI IN ROMANA.MULTUMESC DAU 5 PCT SI COROANAAAA​.urgent va rog este o tema invat japoneza si nea zis sa prezentam japonia si asta este ideea mea​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de kurohibi
2

Kuchisake onna (口裂け女, femeia cu gura tăiată) și Kisaragi eki (きさらぎ駅, stația Kisaragi) sunt destul de populare.

Prima-i despre o femeie care a avut gura mutilată de către soțul său pentru că a fost infidelă și după ce a murit s-a întors în Japonia sub formă de spirit și poartă o mască. Dacă te întâlnești cu ea te va întreba dacă crezi că e frumoasă și dacă spui nu te omoară cu niște foarfece. Dacă spui da își dă jos masca și te mai întreabă odată, dacă spui nu te omoară și dacă spui da îți taie și ție gura să fie cum o are ea.

A doua e de la o persoană numită Hasumi care a postat pe un forum japonez că s-a urcat pe un tren pe care îl ia de obicei spre muncă dar de data aia trenul nu s-a oprit și a coborât la o stație complet goală numită Kisaragi de care nu a mai auzit nimeni. Și-a sunat părinții să vină după el dar nici ei n-au putut găsi stația așa că a decis să încerce să meargă înapoi pe șinele de tren prin tunelul prin care a venit. A început să audă niște sunete de tobă în depărtare și un om cu un singur picior a strigat din spatele său sa nu meargă pe șine. Sunetele se apropiau, a încercat să fugă dar s-a împiedicat și și-a rupt glezna. Totuși a reușit să iasă din tunel și a întâlnit o altă persoană care i-a chemat un tren spre cea mai apropiată stație unde ar fi fost un hotel. Trenul se îndrepta spre munți și acea persoană nu i-a mai vorbit de când s-au urcat pe el. În ultima postare Hasumi spune că omul a început să vorbească singur despre chestii stranii cum ar fi să se pregătească pentru momentul potrivit iar apoi nu s-a mai auzit vreodată de el.

Nu prea știu multe filme horror japoneze da The Ring si The Grudge îs niște clasice dacă cumva nu le-ai văzut deja. Alfabetele sunt în poză, pe lângă astea mai sunt și kanji dar alea-s mult prea multe să-ncapă într-o poză :p

Anexe:

abababbah: mersi mult,te ai tinut de cuvint
Răspuns de abababbah
0

„Copiii pierduți”

O sinucidere inexplicabilă, un univers teluric ocolit de toți, o iubire între un el și o ea desfășurată la limitele atemporale și aspațiale, o formă feminină diabolică, o trimitere subtilă la mitologia strigoiului din cultură est-europeană – formează în mare parte rețeta de succes a romanului semnat de Peter Straub. Narațiunea încărcată de simbolism creează firul povestirii din perspectiva lui Nakatomi  , un scriitor cunoscut de ficțiune horror, care sosește în orășelul natal căutând explicații pentru sinuciderea cumnatei sale pentru ca apoi să se implice în dispariția misterioasă a nepotului său, Minamoto. În scenă intră personaje diabolice, un ucigaș înconjurat de o aură de legendă, un pedofil criminal în serie, acestea asigurând numai fundalul într-o poveste încărcată de misticism în care autorul încearcă depășirea limitelor ideii de existență mediocră și se axează pe investigația începută de Minamoto, băiat de 15 ani marcat de moartea mamei sale și care cade pradă unei iubiri ciudate.


abababbah: Poti te rog sa mi dai coroana,asa cum ai spus?
Alte întrebări interesante