Buna cum rezolv?: 1) x-y=2 si x la a 2a - y la a2a=16 atunci x+y=?
2) daca: x-y+z=6 si x la a 2a + y la a 2a + z la a 2a=26... Atunci :xz-xy-yz=?
3)Daca:x+y=5 si xy=6. Atunci: xla a3a + y la a 3a=?
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
1) Se foloseste formula:
, deci:
16=2(x+y), de unde
x+y=16:2=8
2)
, adica:
![(x - y + z)^{2} = x^{2} + y^{2} + z^{2} +2(xz - xy - yz) (x - y + z)^{2} = x^{2} + y^{2} + z^{2} +2(xz - xy - yz)](https://tex.z-dn.net/?f=+%28x+-+y+%2B+z%29%5E%7B2%7D+%3D+x%5E%7B2%7D+%2B+y%5E%7B2%7D+%2B+z%5E%7B2%7D+%2B2%28xz+-+xy+-+yz%29)
=26+2(xz-xy-yz), de unde:
xz-xy-yz=5
3)![(x+y)^{3} = x^{3} + y^{3} +3 x^{2} y+3x y^{2} (x+y)^{3} = x^{3} + y^{3} +3 x^{2} y+3x y^{2}](https://tex.z-dn.net/?f=+%28x%2By%29%5E%7B3%7D+%3D+x%5E%7B3%7D+%2B+y%5E%7B3%7D+%2B3+x%5E%7B2%7D+y%2B3x+y%5E%7B2%7D+)
![(x+y)^{3} = x^{3} + y^{3} +3xy(x+y) (x+y)^{3} = x^{3} + y^{3} +3xy(x+y)](https://tex.z-dn.net/?f=+%28x%2By%29%5E%7B3%7D+%3D+x%5E%7B3%7D+%2B+y%5E%7B3%7D+%2B3xy%28x%2By%29)
125=
+3*6*5
=125-90=35
16=2(x+y), de unde
x+y=16:2=8
2)
xz-xy-yz=5
3)
125=
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Studii sociale,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă