Buna!Ma puteti ajuta?Am o multime de subpuncte dupa acest tipar si am nevoie de un model.
radical(x+6)=radical(3x+16)-radical(x+1)
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
√(x+6)=√(3x+6)-√(x+1) I² ⇒ x+6=3x+6 - x+1= x -3x +x=6+1-6= -x=1⇒ x=-1
1) ridici toata ecuatiia la patrat ca sa scapi de radical
2) rezolvi ecuatiia
1) ridici toata ecuatiia la patrat ca sa scapi de radical
2) rezolvi ecuatiia
gaby27:
multumesc de opinie !Dar am reusit.Abordarea ta este gresita pentru ca nu asa se ridica la patrat ci dupa formula a^2+2ab+b^2 iar rezultatatul este 3 daca tinem cont si de conditiile de existenta
Alte întrebări interesante
Informatică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Religie,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Ed. tehnologică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă