Buna! ma puteti ajuta cu logaritmi?
1)
![log_{2}3 - log_{2} \frac{1}{3} = log_{2}3 - log_{2} \frac{1}{3} =](https://tex.z-dn.net/?f=+log_%7B2%7D3+-+log_%7B2%7D+%5Cfrac%7B1%7D%7B3%7D+%3D+)
2)
![log_{3}2 + log_{3}6 - log_{3}4 = log_{3}2 + log_{3}6 - log_{3}4 =](https://tex.z-dn.net/?f=+log_%7B3%7D2+%2B+log_%7B3%7D6+-+log_%7B3%7D4+%3D+)
3)
![log_{2}14 + log_{2}3 - log_{2}6 = log_{2}14 + log_{2}3 - log_{2}6 =](https://tex.z-dn.net/?f=+log_%7B2%7D14+%2B+log_%7B2%7D3+-+log_%7B2%7D6+%3D+)
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Răspunsuri:
1)=0
2)=1
3)log2din7
1)=0
2)=1
3)log2din7
Răspuns de
1
1)log2 3*1/3=log2 1 =0
2) log3 2*6:4= log3 3=1
3)log2 14*3:6= log2 7
Explicatie: Observam ca toti logaritmii au aceeasi baza, prin urmare folosim formulele:
loga x-loga y=loga x/y (logaritm in baza a din x minus logaritm in baza a din y este egal cu logaritm in baza a din x/y)
loga x+loga y=loga x*y
2) log3 2*6:4= log3 3=1
3)log2 14*3:6= log2 7
Explicatie: Observam ca toti logaritmii au aceeasi baza, prin urmare folosim formulele:
loga x-loga y=loga x/y (logaritm in baza a din x minus logaritm in baza a din y este egal cu logaritm in baza a din x/y)
loga x+loga y=loga x*y
Alte întrebări interesante
Franceza,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă