Matematică, întrebare adresată de poisonuosoctopus, 9 ani în urmă

Buna. Nu inteleg cum de la (x-1)^3=1 se ajunge la x-1=1

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
0

(x - 1)(x - 1)(x - 1) = 1

ai un produs de 3 termeni care da 1

deci ai 1 × 1 × 1 = 1

echivalent cu x - 1 = 1 adica x = 2

Răspuns de BigBenN
0

Răspuns:

(x-1)^3=1  <=> (x-1)^3=1^3 \to \boxed{x-1=1}\\   ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~x=1+1\\  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~x=2

Explicație pas cu pas:

Daca ai aceeasi putere =>  ai baze egale .


BigBenN: Asta e rezolvarea de liceul (Cls a 9-a)
BigBenN: liceu*
Alte întrebări interesante