Buna!
Nu știu daca am calculat bine,ma poate ajuta cineva va rog?
Anexe:
Utilizator anonim:
ai 2 variante,una cu (-3)¹ si una cu (-3)³ pentru ca nu se vede
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
3
Răspuns:
n=40
Explicație pas cu pas:
[19+18×(-3)-17]×(-3)¹-3n=(-6)²
Avem 18×(-3)=-54
(-3)¹=(-3)
si (-6)²=36
Deci ne rămâne...
(19-54-17)×(-3)-3n=36
calculam diferenta
-52×(-3)-3n=36
inmultim numerele
156-3n=36
Il mutăm pe 156 in partea dreapta si îi schimbam semnul
-3n=36-156
calculam diferenta
-3n=-120
împărțim ecuatia cu 3
n=-120:(-3)
n=40
Răspuns de
3
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Anexe:
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă