Limba română, întrebare adresată de danyking29rebeca, 9 ani în urmă

buna poti ajuta cu ceva?
Alcatuiti o compunere pornind de la versul ''Noi suntem seminte si pamantul e al nostru'' . Urgentttt pls

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sirbufabiana
2
Noi suntem seminte si pamantul e al nostru. Chiar de suntem mici si pitici putem spune ca avem o casa a noastra. Pamantul de-l arati si flori de semanati nu faceti rau ,dar putem spune ca avem un soi al nostru , avem si noi o dreptate si cu steagul in mana traim dulcea libertate .

danyking29rebeca: eu vreau o explicatie de 10-15 randuri
sirbufabiana: care sa fie subiectul explicatiei ?
danyking29rebeca: eu trebuie sa explic versul ''Noi suntem seminte si pamantul e al nostru.''
sirbufabiana: Din versul anticipat putem spune ca noi suntem semintele si ne protejam patria , tara mama si luptam pentru gloria deplina si pentru a putea, dam vorba in vorba pana la capat si ne unim astfel.
Răspuns de Dulceatzaa2
3
Cel mai frumos lucru care ni s-a putut oferi vreodată este viaţa. Oamenii sunt, ca şi în poezia scrisă de Nichita Stănescu, nişte seminţe şi pământul e al lor. Ne considerăm a fi cei care definesc cuvântul "înţelepciune" şi "omenire"... Dar o fi oare aşa? Suntem puternici sau fragili, suntem trişti sau veseli, suntem răi sau buni. Din punctul meu de vedere, asta face lumea mai frumoasă - antiteza dintre unele persoane. Ne putem, de asemenea, considera seminţele unei plante care aduce în preajma ei oameni curioşi. Atragem atenţia tuturor, pentru că suntem unici în felul nostru şi aprecierea calităţilor primite este un alt lucru care ne face să fim şi mai oameni. Trăim pe un pământ. Este pâmântul nostru. De aceea locuim pe Pământ - o planetă binevoitoare, şi, mai ales, frumoasă.
Alte întrebări interesante