Buna seara am nevoie pana saptamana viitoare de un comentariu + semnificatie de minim 50 de randuri la aceasta poezie
Multumesc anticipat!
Am pierdut autobuzul si am Intarziat,
larto-ma, Inca am un program Incurcat,
Ti-am ratat din iubire si azi iubito,
larta-ma si iubeste-mä incognito
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
hai să încerc
Explicație:
această poiezie exprimă un sentiment de dragoste și are un rol apare .Poietul spune că o iubea pe acea femeie și a spus să o ierte ea nu la iertat și el sa închis în sine .el spune că pierde autobuz și că are un program încărcat dar ea vrea să vină la el .
N-am idee daca e corect sunt clasa a 6 și nuștiu dacă e corect dacă ceva îmi spui
Răspuns: incerc si eu sunt clasa a5a
Explicație:
Limbajul artistic și imaginarul poetic ale acestei creații literare încropesc un discurs ce reprezintă o contemplare tragică a condiției ființei umane. Eul liric a pierdut autobouzul și a întârziat, fapt ce sugerează trecerea ireversibilă a timpului si tendința ființei efemere de a nu trăi clipa. ”Iarto-ma” aparține limbajului propriu autorului, care, asemenea lui James Joyce, se află în încercarea de a aduce o inovație la nivelul limbii, introducând în vocabular, treptat, noi forme denaturate ale cuvintelor. Eul poetic este puternic tulburat de programul său încărcat, specific omului secolului XXI, puternic influențat de tehnologie. Contemplatorul este unul cerebral, conștient de propriile greșeli, de limitarea impusă de realitatea oamenilor obișnuiți. În el se aprinde treptat flacăra geniului neînțeles, iar evoluția poeziei autorului ne va demonstra acest lucru. Eul liric îi cere iertare iubitei pe care nu a știut cum să o iubească, fiindcă, cel mai probabil, a acumulat traume din copilărie, pe care nu le-a soluționat, iar, în momentul prezent, le proiectează asupra partenerilor săi. Termenul ”incognito” din metafora ”iubește-mă incognito” provine din latinescul „incognitus”, care înseamnă ”neștiut”. Așadar, putem stabili că sursa de inspirație pentru acest poem o constituie manualul de limbă latină din clasa a IX-a (sau tab-urile de la browser).
În concluzie, această poezie este o profundă reflecție asupra nimicniciei ființei umane, fiind potențată de motive permanent prezente în literatura universală: memento mori, vanitas vanitatum/nimic nou sub soare, carpe diem.