Informatică, întrebare adresată de poenaranamaria71, 8 ani în urmă

Bună seara!As dori dacă ma poate ajuta cineva la un referat despre transpirație de o foaie A4.Multumesc frumos.Cine ma ajuta va primi 100 de puncte​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de vargarita847
0

BUNA ! :)

Explicație:

Transpirația este un proces fiziologic care permite termoreglarea organismului și se manifestă printr-o secreție a glandelor sudoripare. Aceasta permite adaptatea organismului la temperaturi ridicate prin pierderea unei cantități de căldură (termoliză). În timpul efortului fizic, la expunerea îndelungată la căldură, cantitatea de transpirație crește proporțional cu solicitarea.

Persoana care a transpirat trebuie să își curețe corpul, mai ales în zonele în care nu pătrunde aerul, de exemplu subrațul. În cazul în care igiena persoanei este precară și nu acordă importanță transpirației, se va produce un miros neplăcut dar se poate ajunge și la alte complicații, ca afecțiuni ale pielii.

Transpirația reprezintă procesul prin care apa iese din frunze sub formă de vapori. Cantitatea de apă eliminată depinde de numărul de stomate și de gradul lor de deschidere. Transpirația este influențată de factori de mediu climatic externi cum sunt: temperatură, lumină, umiditate, aer și vânt.

Temperatură: La căldură plantele transpiră mult. Dacă temperatura ambiantă ajunge la un anumit grad, plantele ofilesc.

Temperatură: La căldură plantele transpiră mult. Dacă temperatura ambiantă ajunge la un anumit grad, plantele ofilesc.Lumină: Plantele transpiră mai mult ziua decât noaptea. Cu cât procesul de fotosinteză este mai intens, cu atât transpirația crește.

  • Temperatură: La căldură plantele transpiră mult. Dacă temperatura ambiantă ajunge la un anumit grad, plantele ofilesc.Lumină: Plantele transpiră mai mult ziua decât noaptea. Cu cât procesul de fotosinteză este mai intens, cu atât transpirația crește.Umiditatea aerului: Cu cât aerul este mai umed, transpirația scade; cu cât este mai uscat, transpirația crește.
  • Temperatură: La căldură plantele transpiră mult. Dacă temperatura ambiantă ajunge la un anumit grad, plantele ofilesc.Lumină: Plantele transpiră mai mult ziua decât noaptea. Cu cât procesul de fotosinteză este mai intens, cu atât transpirația crește.Umiditatea aerului: Cu cât aerul este mai umed, transpirația scade; cu cât este mai uscat, transpirația crește.Vântul: El ia de la suprafață aerul umed și îl înlocuiește cu aer uscat. Deci în prezența vântului transpirația crește.
  • Temperatură: La căldură plantele transpiră mult. Dacă temperatura ambiantă ajunge la un anumit grad, plantele ofilesc.Lumină: Plantele transpiră mai mult ziua decât noaptea. Cu cât procesul de fotosinteză este mai intens, cu atât transpirația crește.Umiditatea aerului: Cu cât aerul este mai umed, transpirația scade; cu cât este mai uscat, transpirația crește.Vântul: El ia de la suprafață aerul umed și îl înlocuiește cu aer uscat. Deci în prezența vântului transpirația crește.Transpirația are un rol important, ajutând seva brută să ajungă mai repede din rădăcină la frunze. Ea mai ajuta la împrospătarea sevei brute.

Scuze ca nu am facut pe foaie .

Dar ...

SPER CA TE-AM AJUTAT ! :) :) :)

Alte întrebări interesante