Franceza, întrebare adresată de byadeea98, 9 ani în urmă

Buna! Trebuie sa fac o compunere la franceza de 170-180 de cuvinte despre vacanta ce vine! :) aceasta este cerinta: Proiect de vacanta: cum iti vei petrece timpul,ce program vei avea,ce activitati vei face,ce iti propui in special? Este cineva care binevoieste sa ma ajute,va rog?! :)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Gavi
19

Pentru compunerea ta iti dau cateva idei in limba romana, iar dupa aceea le voi traduce in limba franceza.

De exemplu poti sa spui ca iti vei petrece vacanta la munte, sau ca vei merge la bunicii tai, ori vei dormi la o prietena sau ca vei vizita muzee.

Atunci când spui programul pe care il  vei avea, este bine sa incepi cu ce faci dimineata(te scoli, mananci, te imbraci, etc.), la pranz( te joci, mananci, te uiti la TV, asculti muzica, etc.) si seara( citesti, inveti, iei cina, dormi, etc.).

Când spui ce activitati vei face(referindu-ma la cele spuse in paragraful al doilea) poti sa zici de exemplu ca:  vei schia, vei merge in vizita si la celelalte rude, vei face un proiect la istorie pe baza informatiilor din muzee sau ca te vei distra impreuna cu prietena ta.

In final vei spune ce vrei sa faci in  special, cum ar fi: vrei sa inveti sa schiezi, vrei sa iti ajuti rudele cu treburile casnice, vrei sa termini proiectul la istorie sau vrei sa te distrezi cu amica ta.

Acum in limba franceza:voi merge la munte= je vais a la montagne

voi merge la bunici=je vais chez grands-parents

voi vizita muzee=je visite les musees

voi dormi la o colega=je dors a une copine

ma scol, mananc, ma imbrac=me lever, manger, m'habiller

ma joc, mananc, ma uit la TV, ascult muzica=Je joue, manger, regarder la télévision, écouter de la musique

citesc, invat, iau cina, dorm=lire, apprendre, diner, sommeil

voi schia, voi merge in vizita la celelalte rude, voi face un proiect la istorie, ma voi distra impeuna cu prietena mea= je skie, je vais aller visiter d'autres parents, je vais faire un projet pour histoire, je m'amuser avec ma copine

voi invata sa schiez, imi voi ajuta rudele la treburi casnice, voi termina proiectul la istorie=j'ai appris a skier, je vais aider les parents dans les taches menageres, je vais finir le projet pour histoire du design.

Sper sa te descurci! bafta in continuare!

P.S.: Scuze, dar nu stiu cum sa folosesc accentele pe calculator.


byadeea98: Multumesc frumos! Mi-ai fost de mare ajutor!
Alte întrebări interesante