Limba română, întrebare adresată de denniscurti, 9 ani în urmă

Buna ziua, am o intrebare, la simularea evaluarii nationale la clasa a VIII-a, subiectul 2, ultimul exercitiu cu subordonata subiectiva avand ca termen regent un adverb predicativ am scris : bine ca ai venit. Este corect? Am vazut ca parerile sunt diverse.


Nebunila: Da este bine. "Bine" din cate stiu eu este adverb predicativ iar "ca ai venit" e subiectiva, deci in concluzie ai scris corect.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nutellaxox
1
Da este bine. "Bine" din cate stiu eu este adverb predicativ iar "ca ai venit" e subiectiva, deci in concluzie ai scris corect.
Răspuns de igeanta
1
Adverbele predicative sunt adverbele de mod ce pot avea functia de predicat verbal fiind urmate de conj sub ca Te ai gandit bine dar in regenta nu ai predicat cum ai despartit este subiectiva dar regenta?

denniscurti: Bun, ideea e ca nu fac meditatii cu profesoara de clasa, care imi va corecta simularea, iar profesorul meu meditator mi-a dat exemplu la adverbul predicativ fraza: Bine ca ai venit. Nu invat mecanic, doar ca mi-am adus aminte de exemplu si am mers la " sigur ".
denniscurti: Presupun ca "bine" este predicatul, avand in vedere faptul ca se numeste adverb cu valoare de predicat .
igeanta: Poate ai dreptate ti am si spus ca ai construit subiectiva bine ! Iti voi tine pumnii sa iei o nota fff mare...
denniscurti: Multumesc frumos si eu sper la fel
Alte întrebări interesante