Limba română, întrebare adresată de caietul5, 8 ani în urmă

Buna ziua!
vă rog ,ma puteti ajuta cu o descriere artistica legata de acest tablou ( cu figuri de stil, semnficatiile cuvintelor) folosind 100 de cuvinte ?
am mare nevoie, dau coronita va rog ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de delia444
8

Răspuns:

Bună!E prima dată când răspund cuiva<3 Poți încerca să scrii asta:

In acest tablou se afla o iarnă friguroasa,cum era acum multi ani.Fulgii pufoși si albi cad lin din cer,iar pământul este plin de nea strălucitoare.Sunt si doua case care par primitoare si călduroase,ieșind aburi pe horn.Sunt si brazi verzi,dar si aceștia sunt plini de zăpadă.Peisajul acesta este splendid si deosebit.Iarna este miraculoasa!

Sper că te-am ajutat dar îmi pare RAU că nu are 100 de cuvinte.O seara frumoasa si spor la teme in continuare!

Răspuns de Valdanet
10

Descrierea artistică a tabloului din imagine

"Iarna în albastru"

Noaptea a sosit peste casele pitite printre brazi, luna singuratică râde luminând totul în jur cu sclipiri albastre, ca și cum cerul s-a revărsat peste natura adormită.

Zăpada inundă peisajul nopții reci de iarnă, perfecțiunea ei fiind intactă, pentru că nu se observă urme ce să-i urâțească întinderea albă.

Casele sunt pline de viață, focul din sobe aruncă fuioare împletite din fum spre cer, luminile vesele de la ferestre par să fie pentru oamenii fericiți din interior, ce stau liniștiți în adăpostul cald.

Totul este în alb și albastru, ninsoarea ce cade cu fulgi mari ai spune că sunt păsări în zbor, iar liniștea ce se simte este deplină, ce de nimic nu pare a fi deranjată, nici de om, nici de animal.

Frumoasă este imaginea acestui tablou ce pare a fi pictată pentru a ne liniști, încânta și medita.

Succes!


craciuncostel19: scuze m-am supărat
Alte întrebări interesante