bunaa...am de raspuns la aceasta intrebare si nu ma descurc...
''DESCRIETI UNITATILE DE ALIMENTATIE''va rog...cat mai repedeeee posibil...trebuie sa o predau maine....
MULTUMESC!!!
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
Intreprinderile de alimentatie publica, oficiile judetene de turism, cooperatia de consum si alte intreprinderi sau organizatii similare pot infiinta, in functie de cerinte, orientari si sarcini, diferite tipuri de unitati potrivit normelor existente pentru organizarea si dezvoltarea retelei comerciale si de alimentatie publica in teritoriu. Reglementarile respective dau libertate intreprinderilor de profil sa-si organizeze si sa dezvolte, pe baza unor criterii stiintific determinate, cele mai corespunzatoare categorii de unitati (peste 20 de tipuri in mediul urban si peste 10 tipuri in mediul rural). Tipurile de unitati de alimentatie publica sunt clasificate in baza urmatoarelor criterii:
Dupa obiectul activitatii: unitati cu caracter recreativ-distractiv (grupa A), unitati culinare (grupa B), cofetarii si patiserii (grupa C), alte unitati (grupa D).
- Din punct de vedere al preturilor percepute: unitati cu regim special de preturi; unitati cu regim de preturi de categoriile I-a , II-a si III-a ; unitati cu cote speciale de adaos si cofetarii cu retetar special sau unic de cofetarie.
Clasificarea diferitelor tipuri de unitati pe categorii, din punct de vedere al regimului de preturi, se face in functie de modul in care sunt indeplinite criteriile referitoare la amplasarea unitatii, gradul de confort, forma de servire, posibilitati de distractie, tinuta personalului s.a.
- Dupa destinatie: unitati pentru servirea consumatorilor; unitati de productie; unitati pentru depozitarea si pastrarea marfurilor.
- Din punct de vedere al structurii turistilor serviti: unitati cu circuit deschis; unitati cu circuit inchis.
- Din punct de vedere al sortimentelor ojerite la vinzare: unitati specializate; unitati mixte.
- Din punct de vedere al sezonalitatii: unitati permanente; unitati sezoniere.
- Din punct de vedere al efectuarii serviciului: unitati cu serviciul asigurat de ospatari; unitati cu autoservire totala sau partiala; unitati cu vanzare prin automate.