c) (2a - 1)^2 – (3a + 4)^2;
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
3
Aplicăm formulele (a+b)² şi (a-b)².
(2a-1)² - (3a+4)² = (2a)²-2·2a·1+1² - ( (3a)²+2·3a·4+4²) = 4a²-4a+1 - (9a²+24a+16) = 4a²-4a+1 - 9a²-24a-16 = -5a²-28a-15
Sau putem aplica formula a²-b².
(2a-1)² - (3a+4)² = (2a-1 + 3a+4)(2a-1 - 3a-4) = (5a+3)(-5-a)
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Ed. muzicală,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Geografie,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă