Matematică, întrebare adresată de cciobanu875, 8 ani în urmă

c) Să se rezolve sistemul:
[(x+2)-(y - 3) = 46
(2x+1)-(y + 1) = 59​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AdrenalineTheSoldier
1

Răspuns:

1. x=41+y

2. x=59/2+y×1/2

Explicație pas cu pas:

1. (x+2)-(y-3)=46

scapam de paranteze

x+2-y+3=46

calculam

x+5-y=46

mutam expresia

x=46-5+y

calculam

x=41+y

2. (2x+1)-(y+1)=59

scapam de paranteze

2x+1-y-1=59

eliminam opusele

2x-y=59

mutam necunoscuta y

2x=59+y

impartim ambele parti cu 2

x=59/2+y×1/2

Alte întrebări interesante