Calculati (-1)¹-(-1)²+(-1)³-(-1)⁴+(-1)⁵
danboghiu66:
-5. (-1) la putere impara este -1. Iar (-1) la putere para este 1. Avem -1-1-1-1-1=-5
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
Răspuns:
-5
Explicație pas cu pas:
(-1) la putere impara =-1
(-1) la putere para =1.
Deci (-1)¹=(-1)³=(-1)⁵=-1 si (-1)²=(-1)⁴=1
Asa ca, in final:
(-1)¹-(-1)²+(-1)³-(-1)⁴+(-1)⁵=(-1)-1+(-1)-1+(-1)=-1-1-1-1-1=-5
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă