calculati : (27 supra 3 radical din 3-12 supra 2 radical din 3 + 7 supra radical din 3) -(24supra radical din 3 +15 supra 2 radical din 3 -8 supra 3 radical din3 )
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
86
(27/3√3-12/2√3 + 7/√3) -(24/√3 +15/2√3 -8/3√3 )=
=(9/√3-6/√3 + 7/√3) -(24/√3 +15/2√3 -8/3√3 )=
=10/√3 -(24√3/3 +15√3/6 -8√3/9 )=
=10/√3 -(8√3 +5√3/2 -8√3/9 )=
=10/√3 -(18*8√3 +45√3 -16√3)/18=
=10/√3 -(144√3 +45√3 -16√3)/18=
=10√3/3 -173√3/18=
=(60√3 -173√3)/18=
=113√3/18
=(9/√3-6/√3 + 7/√3) -(24/√3 +15/2√3 -8/3√3 )=
=10/√3 -(24√3/3 +15√3/6 -8√3/9 )=
=10/√3 -(8√3 +5√3/2 -8√3/9 )=
=10/√3 -(18*8√3 +45√3 -16√3)/18=
=10/√3 -(144√3 +45√3 -16√3)/18=
=10√3/3 -173√3/18=
=(60√3 -173√3)/18=
=113√3/18
ibramessi:
de unde drq 60
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Fizică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă