Limba română, întrebare adresată de nucu11, 9 ani în urmă

scrie un text de sapte randuri despre iarna

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de denisazgreaban
11
         De cateva ore o haina alba si pufoasa imbraca intreaga natura. Copacii par fantome care-si leagana bratele, iar casele cu cusme argintii scot aburi fierbinti. O veverita zglobie lasa urme adanci pe covorul de nea.
         Din cer se cern fulgi cristalini. E o incantare sa privesti marea de zapada.
         Pe deal un card de copii au iesit la sanius. Fac mare larma. Obrajorii le sunt aprinsi ca focul. Un prichindel se lupta cu un bulgare de zapada. Vrea si el un prieten bun cu care sa se joace in fiecare zi.
         Inserarea ingheata totul si la ferestre apar flori de cristal.

StefanMmcC: era iarna.nu ningea de loc.eram foarte trista.atat de mult imi doream sa ninga.dintr-o data am vazut ca a cazut ceva din cer eram langa derdelus.a inceput sa ninga tot mai tare fulgii erau mari si semanau ca niste fluturasi de zapada care plutea usor pana cand cadeau pe pamant.cand ningea atat de frumos imi doream sa fiu pe un munte ca sa vad cum ninge prin tot orasul.dar nu a fost asa si tot sunt vesela ca ninge
StefanMmcC: inlocueste ea cu el
Răspuns de aly159
7
Iarna e un minunat tablou de uimire. In acest anotimp futurii danseaza in lumina calda din ochii lucii ai copiilor. Lor l.i se citeste inocenta si privirea .
Eu ador primavara si m.i as dori sa fie iarna mereu.
Imi place cel mai mult sa patinez pe gheata ca oglinda

aly159: sper ca te am ajutat....Imi dai corona? .....te rog
Alte întrebări interesante