Calculati:(2x-3)²-(x+2)²+3(x-1)(x+1)-x(3-x)
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
4x la a 2-a - 12x + 9 - x la a 2-a - 4x - 4 +3(x la a 2-a +x -x +1) -3x+x la a 2a
= 4x la a 2-a - 12x + 9 - x la a 2-a - 4x - 4 +3x la a 2-a +3 - 3x + x la a 2a (-x la a 2a cu +x la a 2a se reduc si ramane :
= 4x la a 2-a - 12x + 9 - 4x - 4 +3x la a 2-a +3 - 3x ( se calculeaza termenii asemenea si ramane :
= 7x la a 2a - 19 x +12
= 4x la a 2-a - 12x + 9 - x la a 2-a - 4x - 4 +3x la a 2-a +3 - 3x + x la a 2a (-x la a 2a cu +x la a 2a se reduc si ramane :
= 4x la a 2-a - 12x + 9 - 4x - 4 +3x la a 2-a +3 - 3x ( se calculeaza termenii asemenea si ramane :
= 7x la a 2a - 19 x +12
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Istorie,
10 ani în urmă