Matematică, întrebare adresată de KittensClub, 9 ani în urmă

Calculati 3^2-16^12: (4^2•2^11) ^3+1^2003+(2^3•3^2): (2•3)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1

 {3}^{2}  -  {16}^{12}  \div ( {4}^{2}  \times  {2}^{11} )^{3}  +  {1}^{2003}  + ( {2}^{3}  \times  {3}^{2}) \div (2 \times 3) =   \\  \\  {3}^{2}  -  {16}^{12}  \div (( {2}^{2} ) ^{2}  \times  {2}^{11} )^{3}  + 1 + ( {2}^{2}  \times  {3}^{1} ) =  \\  \\  {3}^{2}  -  {16}^{12}  \div ( {2}^{4}  \times  {2}^{11} )^{3}  + 1 + (4 \times 3) =  \\  \\  {3}^{2}  -  {16}^{12}  \div  ({2}^{15} )^{3}  + 1 + 12 =  \\  \\  {3}^{2}  -  {16}^{12}  \div  {2}^{45}  + 1 + 12 =  \\  \\  {3}^{2}  - ( {2}^{4} )^{12}  \div  {2}^{45}  + 1 + 12 =  \\  \\   {3}^{2}   -  {2}^{48}  \div  {2}^{45}  + 1 + 12 =  \\  \\  {3}^{2}  -  {2}^{3}  + 1 + 12 =  \\  \\ 9 - 8 + 1 + 12 =  \\  \\ 1 + 1 + 12 = 14

KittensClub: Multumesc!
Utilizator anonim: Cu placere
Alte întrebări interesante